sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Millä sinä siivoat?

Tarvitsisin ehkä uuden lattiamopin. Meillä on yhteiskäytössä joku ikivanha Viledan älyttömän huono ja epäkäytännöllinen (ja epähygieeninen?!) luuttu. Haluaisin kenties ihan oman henkilökohtaisen mopin, joka säilyisi sitten useampia vuosia. Siksi en halua ostaa mitään halpaa joka hajoaa lähes saman tien. Jos jollain on jotain kokemuksia seuraavista lattianpesuvälineistä ja niiden käytännöllisyydestä ja kestävyydestä, kuulen niitä mielelläni.

Sinin monitoimimoppi olisi aika klassinen valinta. Se on ihan käteväksi havaittu, muttei mielestäni mitenkään erikoinen tai joukosta erottuvan hyvä. Hinta 22.45€ (NetAnttila).


Viledan UltraMax levymoppia sankoineen mainostetaan kätevänä, kädet kuivana pitävänä "levymoppijärjestelmänä." Kerran olen kyseistä moppia päässyt kokeilemaan. Pidin tukevasta nappikiinnityssysteemistä. Moppi oli myös helppo taittaa kahtia pelkästään jalan avulla. Sanko kuivaussysteemeineen taas on mielestäni lähinnä kaunis ajatus. Moppia ei saanut tarpeeksi kuivaksi puristimen avulla, jotta sillä olisi viitsinyt sellaisenaan luututa lattiaa. En tosin tiedä johtuiko tämä kuitenkaan itse systeemistä, vaiko sen osaamattomasta käytöstä? Vileda UltraMax levymoppi 21.90€ ja sanko puristimineen 12.90€ (Motonet.)

Toisaalta mietin olisiko levymoppia parempi vaihtoehto sittenkin liuskamoppi. Viledalta olisi tarjolla Supermocio 3Action, jonka esittelyssä hehkutetaan sen monipuolisia toimintoja kiinnittyneen ja kuivuneen lian puhdistavasta osasta rasvatahrojen poistajan kautta aina irtolian ja murujen keräävään osaan asti. Kuulostaa hyvältä. Ehkäpä jopa liian hyvältä. Onko kenelläkään kokemuksia tämän käytöstä? Niitä kuulisin mielelläni. Hintaa en tälle pikaisella googlettamisella löytänyt. Kiinnostava tuote kuitenkin.Olen jotenkin aina pitänyt liuskamoppeja huonoina ja epäkäytännöllisinä, kunnes kerran pääsin kokeilemaan Sinin parkettimoppia. Yllätyin iloisesti. Puristimen avulla kääntämällä sai mopin kuivaksi niin, ettei käsiä oikeasti tarvinnut kastella. Mopin avulla oli helppo keräillä imurilta selvinneen roskat ja pölypallerot. Tämä on sellainen tuote, josta monella on ennakkoluuloja, mutta minä suosittelen kokeilemaan. Hinta 19.90€ (Kärkkäinen) sisältää varren, moppiosan sekä 10 litran ämpäriin helposti kiinni loksautettavan kuivauspuristimen.


Kiinnostamaan minua jäi, eroaako Sinin mikrokuitu tehomoppi, joka on ainakin kuvan mukaan hyvin samanoloinen kuin parkettimoppi, kovastikin edellämainitusta. Tehomoppia mainostetaan hyvänä nurkkien ja vaikeiden paikkojen sekä jalkalistojen puhdistajana. Sini mikrokuitu tehomoppi 12.50€ (Kärkkäinen.) Hintaan ei sisälly vartta eikä kuivauspuristinta.

Millä sinä siivoat? Mikä sinusta vaikuttaisi fiksulta ostokselta? Satutko tietämään muita varteenotettavia vaihtoehtoja? Kuten jo sanoin, kuulisin erittäin mielelläni mielipiteitä. :)

3 kommenttia:

n i n n u kirjoitti...

Mulla on sekä tuo Viledan supermocio että Sinin liuskamopit.
Sitten on Viledan levymoppi jota en ole käyttänyt aikoihin.

Supermocio on kevyt liikutella ja sen saa hyvin kuivaksi parkettipesuun. Tykkään kyllä. Miinuksena se että moppi menettää aika nopeaan muotonsa, liuskat kaventuvat.
Sini kestää käytössä paremmin, mutta on raskaampi liikutella eikä sitä saa niin kuivaksi.

Iida kirjoitti...

Kiitos Ninnu! Supermocio tosiaan kuulostaa aika hyvältä. Sitä voisin ehkä ihan vakavastikin harkita. Onko sulla yhtään muistikuvaa sen hinnasta? :)

Tiina kirjoitti...

Minua kiinnostaisi kuulla/lukea kokemuksia tuosta taitettavasta Viledan moppimallista.