sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Сдраствуйте!

Привет!

Terveisiä Moskovasta! Muutaman päivän bloggailutauon syy tulee siis tässä:Opiskelen siis venäjää. Koulullamme on ystävyyskoulu Moskovassa, joten muutama venäjänlukija koulustamme lähti tutustumaan ystävyyskouluumme ja Moskovaan. Matka oli ihastuttava. Venäläiset ovat tavattoman kohteliaita ja vieraanvaraisia. Myös kaupunki oli upea, lähtisin koska vain uudestaan! Vierailimme muutamissa nähtävyyskohteissa, vaikka matkan pääasiallinen tarkoitus olikin tehdä yhteisprojektia venäläisten opiskelijoiden kanssa.

Kristus Vapahtajan katedraali

Kristus Vapahtajan katedraali on hieno ulkoa, mutta uskomaton sisältä! Valitettavasti en saanut valokuvia kirkosta sisältä, sillä siellä oli juuri menossa jumalanpalvelus. Kokemuksena ortodoksinen jumalanpalveluskin oli hieno. Alkuperäinen kirkkoa on rakennettu 44 vuotta ja se valmistui 1883. Neuvostoaikana kirkko tuhottiin perustuksiaan myöten, ja vuonna 1990 Venäjän kirkko sai luvan rakennuttaa katedraalin samoilla piirrustuksilla alkuperäiselle paikalleen. Kirkko valmistui 1994 ja lopulta vuonna 2000 se vihittiin käyttöön.Pushkin

Toinen hieno Moskovan lukuisista nähtävyyksistä oli Aleksandr Sergejevitsh Pushkinin patsas. Korkea hieno patsas sijaitsee kauniilla aukealla ja on mielestäni upea. Pidän Pushkinin, Venäjän kaikkien aikojen suurimman runoilijan teoksista, ja patsas oli myös hieno nähdä. Pushkin kuoli vuonna 1837 laittomassa kaksintaistelussa.

Patsaan juurella patsastelee kukapa muu kuin minä itse.Moskovan metro

Voi kuulostaa hieman hölmöltä sanoa, että metro olisi jonkin sortin nähtävyys, mutta Moskovassa se on! Ensimmäisen maailmansodan jälkeen alettiin rakentaa metroa, josta haluttiin tehdä Neuvostoliiton ylpeys. Kieltämättä siinä on onnistuttu. Moskovan metro on erittäin siisti ja käytävät puhtaita josta yllätyin. Metrokäytävät ovat upeita, kuin kirkkoja koristeluineen. Hauskana yksityiskohtana huomasin, että hyvin monessa paikassa on edelleen Neuvostoliiton tunnuksia, kuten sirppi ja vasara.GUM - Glavnij Universalnij Magasin.

Vuonna 1893 valmistunut Punaisen torin reunassa sijaitseva valtava tavaratalo on yksi Venäjän suosituimmista kauppakeskuksista. Venäjän vallankumouksen jälkeen tavaratalo valtiollistettiin ja siitä lähtien sitä on kutsuttu nimellä GUM. Tavaratalo on toiminut välillä Neuvostoliiton toimistorakennuksena ja Stalinin vaimon mauseleumina, mutta vuodesta 1953 se on ollut tavaratalo. Nykyisin GUM on täynnä kalliita Eurooppalaisia liikkeitä.Pyhän Vasilin katedraali

Mielestäni Pyhän Valisin katedraali, toiselta nimeltään Jumalanäidin kirkko on yksi Venäjän, ehkä jopa maailman kauneimmista rakennuksista. Värikäs kirkko sijaitsee keskeisellä paikalla Punaisella torilla Kremlin ja GUMin vieressä. Kirkko on valmistunut 1561 Iivana Julman hallintokaudella taisteluvoiton kunniaksi.
Moskova on valtava kaupunki jossa on mielettömän paljon nähtävää ja koettavaa. Suosittelen! Upea matkakohde. Olen matkustellut aiemminkin Venäjällä, Viipurissa ja Pietarissa. Pidän venäläisistä ihmisista ja Venäjän kulttuuri sekä kieli kiehtovat erityisesti. Ostoksia en viitsi erikseen esitellä (ellei joku niin pyydä:-)) mutta ostin lähinnä niitä "perinteisiä"; teetä, suklaata, rinkeleitä, ikonin, hilloa etc. Ostin myös ihanan Tseburashka pehmolelun muistoksi, ja pikkuveljelleni tulijaisiksi krokotiili Genan joka laulaa vatsasta painaessa.

Я люблю Россию, Я люблю Москву.

Пока!

3 kommenttia:

jarna kirjoitti...

Spasiba, ei ole noita kyrilisiä kirjaimia mun koneella, joten täytyi vääntää noin=)

Ihania kuvia, kiitos matkaraportista.
Itse olen matkaillut entisen Neuvostoliiton alueella ristiin rastiin ja olen jopa lukenut pitkän venäjän koulussa.

Iida kirjoitti...

Россия очень интересная. :)

Iida kirjoitti...

Россия очень интересная. :)