perjantai 28. elokuuta 2009

Ihana Småfolk

Terve taas! Pitkästä aikaa. Nyt olen päättänyt tavalla tai toisella alkaa saamaan useammin näitä kirjoituksia tänne. Katsotaampa vaan miten onnistuu. Helsingissä eleskely ja oleskelu on alkanut sujua oikein mainiosti. Olen saanut paljon uusia kavereita ja muutenkin on ollut hauskaa - ei ole pahemmin koti-ikävä (vielä) vaivannut. ;)

Huuto.netistä huusin uuden, super ihanan Småfolkin leijonapaidan! Laputkin vielä kiinni. Olen ihan rakastunut tähän. Eikös olekin söpö!? Taidankin laittaa sen heti huomenna. Jos raaskin.



Kuvio on ihan mielettömän kiva



Äitini oli käynyt Ekotallissa ja ostanut minulle vaikka mitä kivaa. Muunmuassa mahtavan tosiretron ruskean kattolampun, josta ei nyt ole kylläkään kuvaa. Lisäksi hauska oranssi seinäpeili, 3e. Sekä ruskea pöytäliina 1e.





Tässä taas kaikki tältä erää. Nyt läksyjen pariin. Ja tiistaina on sitten 16v. synttärit!!! :) Heippa

sunnuntai 23. elokuuta 2009

Eka kouluviikko

Viikko menikin vallan mukavasti - ja nopeasti! En ihan tosi ehtinyt kuin UFF:lle ja Fida lähetystorille joista ei kummastakaan lähtenyt mitään mukaan. Kävin kyllä myös jollakin kirpputorilla Vantaalla jossa oli kyllä hieman kummallinen (KALLIS) hintataso. Mutta koulussa onkin ollut tarpeeksi tekemistä yhdeksi viikoksi. Olen jopa opetellut kulkemaan metrolla ja junilla Helsingissä (se ei ollut ennen itsestäänselvyys).


Rahoista suurin osa on mennyt bussilippuihin ja koulukirjoihin. Ajattelin ensi viikolla hankkia sen matkakortin, tällä viikolla en ehtinyt ajatella sitäkään. Vaikka sain ison osan kirjoistani kavereilta, on niihin silti mennyt mielettömästi rahaa. Miksi ihmeessä ne ovat niin kalliita?



Tulin tänään käymään kotona, lähden taas huomenna Helsinkiin. Äitini oli ostanut minulle ihanan Sarah Kay- kouluvihkon. En kyllä tiedä raaskiiko tätä käyttää edes ;) <3



Superihanaa viikkoa kaikille! Koetan palailla koneen ääreen taas mahdollisimman pian. Alan taas bloggailla säännöllisesti heti kun saan oman kämpän. Sitä odotellessa.. kurssitarjottimen tekoa ja läksyjä. Jee.

sunnuntai 16. elokuuta 2009

Muumii ja muuta

Tämä saattaakin olla sitten viimeinen kuvallinen kirjoitus ennen viikonloppua. No, aion kiertää viikolla ahkerasti kirppareita joten silloin varmaan löytyy jotakin kuvattavaakin! Mutta asiaan. Perjantaina kiersin neljä kirppistä läpi ja saalis oli surkea. En ole ikinä lähtenyt niin tyhjin käsin, mutten kertakaikkiaan löytänyt mitään muuta paitsi tätä ihanaa Muumi-kangasta. Nämä olivat kaksi vauvan aluslakanaa ja tyynyliinaa yht. 2e. No, ainakin tämä oli kiva ja edullinen löytö, kangas on uudenveroista.



Tänään olin myymässä Metsäkulman kirpparilla ja asiakkaita oli tosi vähän! No, jäin onneksi kuitenkin jonkin verran voitolle pöytämaksujen jälkeen. Mukaan lähti ihana Pirkka-kaupanpäällis jojo. Sain sen ystävältäni ilmaiseksi ja se on niin nostalginen. Ah, ihanaKAMALA 90-luku...



Ostin myös kivan purkin, eikös nämä ole aarikan? 2e ei ollut mielestäni kauhean edullinen koska purkki ei ollut läheskään priimakunnossa mutta halusin sen silti.




Eräs mukava vanha rouva kyllästyi myymään ja lahjoitti minulle nämä kengät. Apua mitä näillä teen? Tosin, ovathan ne aika suloiset vaikka koristeena. Ideoita?



Tiistaina sitten opiskelujen pariin uudessa koulussa. Jännittää hieman. Heippa, palaan koneen ääreen mahdollisimman nopeasti!

torstai 13. elokuuta 2009

Muistoja ja uusia kankaita

Kaivelin tänään "vauvalaatikkoani" ja sieltä tavaroista tuli monta ihanaa muistoa mieleen. Harmikseni minun leluistani on säästetty vain nämä lempparit, mutta näitä varjelenkin sitten kovasti. Erityistä hellyyttä minussa aiheutti tuo froteinen äitiyspakkauksen ukkeliini. Hitsi miten söpö. Se on ollut minun äitiyspakkauksessani vuonna -93. Muutkin lelut ovat kyllä ihania.



Kävin tänään ekotallissa. Mukaan löytyi vaikka mitä kivaa. Lähinnä siis uusia kankaita. Ekaksi kaksi retro-verhoa. Näistä vois muokata omaan ikkunaan sopivat tai sitten tuunata niista jotain ihan muuta. Tykkään erityisesti tuosta ruskeasta.Molemmat verhot 0.50e/kpl.



Neljä kivaa tyynyliinaa. Nämäkin olivat ihan kivannäköisiä. Näistä tulee vaikkapa kasseja tai pieniä pussukoita. Tai mitä tahansa. 0.50e/kpl.



Sitten löysin tätä ihanaa lapsi-kangasta. Minulla on tätä jo sinisenäkin. Blogin arkistosta löytyy muistaakseni kuvakin. 1e.



Ja sitten ihan paras löytö. Ihana retro täkki. Tää sama kuosi on ollu mustana jossain 70-luvun äitiyspakkauksen makuupussissakin muistaakseni ehkäpä joku viisaampi osaisi kertoa? Joka tapauksessa tämä on ihana! Hyvässä kunnossa, ei homepilkkuja tai reikiä. Jossain kohtaa olin näkevinäni pientä haalistumaa. 1.50e. Halpa siis! :D



Jossakin vaiheessa muutaman päivän sisällä saattaa tulla pieni tauko bloggailussa muuttokiireiden takia. Mutta palaillaan! :)

tiistai 11. elokuuta 2009

Kurkkaa mun vaatekaappiin!


Palloja raitoja kukkia kuvia värejä


Kävin juuri tänään läpi vaatekaappiani; mitä laitan kirpparille, mitä huutonettiin, mitä UFF:lle ja mitkähän mahtavat mennä suoraan räteiksi. No, kyllä sieltä lähinnä kirpparille ja huutonettiin meni, pari UFF:lle. Ei räteiksi sentään mitään. Päätin sitten räpsäistä kuvan lempivaatteistani ja esitellä niitä vähän.




TOP 10

- Musta Finnwear:n oranssi- ja harmaakukallinen teeppari
- KappAhl:n sinilila kukkateeppari
- Pariisista Camafeu:n lyhythihainen raidallinen huppari
- Link:n kiva värikäs palloteeppari
- Pariisista ostettu punainen kukkateeppari
- Aleksi 13 ostettu ihana sinivihertänä mustakukallinen teeppari
- AITO RETRO kankaasta ihana itsetehty mekko
- Värikäs raidallinen kesämekko
- Ihana Seppälän omppukuvoinen uusretro frotee "oleskelu" huppari
- Marimekon värikäs raitapaita


Olen saattanut joskus mainita olevani kova lukija. Kesän aikana lukuinto kuitenkin laantuu, mutta aina kun syksy alkaa olla oventakana, palailee lukuintokin. Kävin siis eilen kirjastossa. Yleensä lainaan paljon romaaneja ja novelleja, mutta nyt lainaukseni painottuivat enemmin "tietokirjallisuuden" puolelle. Mahtuihan mukaan sentään muutama romaanikin.



Iita
kertoi blogissaan mielipiteensä tästä Retrovauvat-kirjasta, joten lainasinpas sen nyt ihan mielenkiinnosta. Saas nähdä mikä on minun mielipiteeni kirjasta. :)

Mukavaa syksyn alkua!

maanantai 10. elokuuta 2009

Puuhasteluja sekä fiiliksiä Madonnan konsertista

Madonnan konsertti oli UPEA. Seisoin monta tuntia ensin jonossa, sitten hyvällä paikallani pari metriä lavasta kolmannessa "rivissä" A-kentällä. Ei parempaa paikkaa olisi voinut saada! En jäänyt aivan loppuun asti, sillä kamala päänsärky vei voiton. Höh. No, jäi koko konsertista silti MIELETÖN fiilis. Sain muutamia hyviä kuvia, vaikka laitoinkin blogiin suht epäselvän ja huonon kuvan (en halua kuviani kopioitavan.)



Tänään onkin ollut taas kiireinen sunnuntai. Mikä ihmeen rauhoittumisen päivä se sunnuntai muka on? Minulla se on aina melkein kiireisin päivä viikossa! Suunnistimme heti aamusta keskelle kaunista suomen luontoa poimimaan mustikoita. Kymmenen litraa saimme "saaliiksemme" äitini kanssa yhdessä keräten. Että rauhallisessa metsämaisemassa voikin unohtua niin kiireet kuin ajantajukin!

Leivoin myös kakun. Taas. Veljeni loputkin synttärivieraat tulivat tänään, joten pitihän heillekin tehdä jotain syötävää. Hyvää se ainakin oli!



Kaiken haipakan välissä ehdin käydä myös Pennikirppiksellä. Mukaan tarttui kiva sydän pussilakana 2.50e sekä ihana BAMSE!!! kangaspala 1.50e. Jeejee! :)





Nyt illemmalla ehdin istahtaa hieman ompelukoneen ääreen ja tekaista pienen kassin sekä kivan esiliinan. :)



Koulun alku häämöttää jo. Toisilla nyt alkavalla viikolla, toisilla (kuten itselläni) vasta seuraavalla. Tsemppiä kaikille koululaisille alkavaan vuoteen! Hyvää yötä!

keskiviikko 5. elokuuta 2009

Viimeinkin pääsin ompelukoneen ääreen!

Noniin! Otsikkohan kertookin jo mistä seuraavaksi aion kertoa. Ompelin eilen kivan turkoosikukallisen boleron. Siitä tuli ihan kiva, ei se mikään superhieno ollut mutta ihan käyttökelpoinen.

Sitten ompelin ihanasta vanhasta pussilakanasta (aikoja sitten kirpparilta 2e) mielestäni kivan mekon joka menee hyvin myös tunikana.



Tykkään tästä kankaasta ihan kamalasti!



Tänään onkin sitten käyty Ekotallissa ja tehty mukavia pikku löytöjä. Sinne ilmestyy kyllä ihan joka päivä paljon uutta tavaraa.



Kiva kukallinen lakana, kunto ok, 1e. Pääsen taas ompelemaan jotain... ;)




IHANIA vanhoja lastenkirjoja. <3 Näitä oli 3kpl eurolla. Otimme näiden kahden lisäksi jonkin uuden satukirjan.





Kivat vanhat helmikaulakorut. 1e/kpl. Minulla on ennestään tädiltäni saatu valkoinen samanlainen, ja tykkään siitä, joten ostin myös muun värisiä kun sattui tulemaan vastaan.



Ja sitten viimeisimpänä ja PARHAIMPANA löytönä vanha emalimuki ihanalla "bambi" kuvalla. Hinta 2e. Tämä on mielestäni tosi kaunis. Tykkään tästä ihan kamalasti! <3





En pääse kirjoittelemaan ainakaan ennen lauantaita. Huomenna on suuntana siis Helsinki ja Madonnan konsertti. Nähään taas!

maanantai 3. elokuuta 2009

Kiva päivä


Tänään oli kyllä mukava päivä. Suunnistettiin heti aamusta 7.05 bussilla Helsinkiin kaverin kanssa. Kierteimme kaupoilla ja ostelimme kaikenlaista pientä, jonka jälkeen suunnistimme kauppatorille ja ostimme litran kirsikoita. Nam. Mutta yök. Hintaa oli kyllä 4e/litra mutta pitää sanoa että oli kyllä enemmän pilaantuneita kirsikoita kuin sopivan kypsiä ja herkullisia. Sinne meni rahat hieman taivaan tuuliin. =(


Kampista Accesorize(mitensekirjotetaan??)-liikkeestä löytyi IHANIA tarroja. 1.90e per arkki. Hitsi, niitä oli pakko ostaa pari arkkia! Varsinkin supersöpöt maatuska-tarrat oli kyllä ihana löytö.



Myös kivat "kohokuvio" eläintarrat ihanissa väreissä lähtivät mukaan! Nyt tekisi vain mieli päästä askartelemaan ja keksimään tarroille käyttöä! ...Jos niitä nyt raaskii käyttää ;)



Ja kuten varmaan jo arvaatte, kävin tänään (taas vaihteeksi) Ekotallissa. Tällä kertaa mukaan lähti kiva vanha Mikkihiiri-lamppu pikkuveljelle 3e.



Sekä aivan ihana "viidakko" kuosinen pussilakana. Ei vaikuta sekään ihan uudelta. :P Blogger (tai minä) törttöilee ja en saa kuvaa oikein päin, en sitten millään.



IHANAA ELOKUUTA!

sunnuntai 2. elokuuta 2009

Se on sitten elokuu

Ai mikä kesä? No johan se melkein on lopussa. Onneksi olemme saaneet nauttia suhteellisen kivoista ja lämpimistä ilmoista. Elokuu onkin minulla tänä vuonna aivan täynnä tekemistä. En ole saanut asuntoa Helsingistä, joten asun ekat pari viikkoa tuttujen luona. Jospa sitten syyskuun alusta saisin kämpän. Muuten en tosiaan tiedä missä majailisin. No, kyllä kaikki selviää! :D Eilinen meni siis muuttolaatikoiden pakkaamisessa. Kun on nämä Madonnahässäkkäkin ja kaikki koulujen alut sun muut. Huoh! Tuntuu ettei aika riitä millään!!! Tänään onkin ollut aika haipakkaa. Veljellä on synttärit, joten aamu on mennyt kakkujen koristelussa sun muussa hässäkässä.


Kakuista en tiedä, mitä niistä nyt tuli. Toisesta tuli hieman epämuodostunut ja kummallinen suklaakakku,tosin, voiko suklaakakku muka olla pahaa? Noei! Koristelin Dr.Oetkerin (vai mikä se oli?) leivonnaisten/kakkujen koristelugeelillä, joita löysin Citymarketista. Ne olikin aika kätevät!




Sitten tein vielä täytekakun, josta tuli varsin säälittävä hökötys. Sisällä silputtua Pätkistä sekä kermavaahtoa ja vaniljatuorejuustoa. Ehkä siitä tuli ihan syötävää, vaikka se ei päältäpäin olekaan kovin taiteellinen luomus. Tai sitten se nimenomaan on taiteellinen. Hei! Se on tehty ihan suurella rakkaudella!



Käytiin tuossa pari päivää sitten Ekotallissa. Löydettiin 50 sentillä kiva Rubikin kuutio. Emppu on tykännyt siitä ihan sikana. Lisäksi Ekotallista löytyi Empun omaan huoneeseen siisti ja kiva työpöytä vain 20 euroa!!! Pöytä oli tosi hyvä kuntoinen!





Eilen käväistiin anttilassakin. Löysin kivaa kangasta, vain 3.99/m. Oletteko muuten huomanneet että ostan kamalasti kankaita mutten ikinä tee niistä mitään. Ei ihan tosi ole ollut aikaa. Kunhan tämä hässäkkä tästä laantuu opettelen ompelemaan kunnolla ja käytän kaikki ihanat kankaat joita olen haalinut. :-)



Anttilasta löytyi myös tämä tosi kiva "uusretro" verhokappa. Rakastuin siihen ihan hulluna! :D Hintaa oli 4.90e.



MUKAVIA VIIMEISIÄ KESÄPÄIVIÄ KAIKILLE!!! :)