lauantai 30. toukokuuta 2009

Kesäloma!

Nyt on sitten 9 vuoden oppivelvollisuus suoritettu. Hieno fiilis! Koulun juhla meni kivasti, ei ees itkettäny. Päättötodistus KA 9.1 ja positiivisen oppilaan stipendi sekä leffalippu. Eli ihan kiva päivän saldo :P

Hyvää kesänalkua kaikille. Nyt pihalle!

tiistai 26. toukokuuta 2009

Uusia hankintoja

Tämä(kin) päivä sujui mukavasti kirppareilla kierrellen. Mukaan jäi taas jotain kivaa. Tänään itseasiassa tosi kivaa. Sattumalta juuri eilen katselin netistä retroastioiden kuvia ja harmittelin kun niitä on välillä niin vaikea löytää. Tänään sitten bongasin kirpparilta ihanan retron lasin muovi "telineineen" (miksikä sitä nyt sanottiinkaan, dementia iski). Se oli halpa (vain 0.60€) ja täydellisessä kunnossa. Pakkohan se oli ostaa! Mihinköhän ihmeeseen vielä joudun näine aarteineni joita kertyy ihan liikaa.



Lisäksi löysin pari virkattua liinaa joista äiskä väsäilee pieniä penaaleja, meikkipussukoita sun muita. Niin ja tietysti retrokeltaisen hihattoman villapaidan. Jee.

Ekotallista tein eilen ihanan löydön. Vanha, ehkä 70-luvulta peräisin oleva vihreä Rukka-sadetakki. Hintaa ruhtinaalliset 2€. Sadetakki oli todella siistissä kunnossa; ei reikiä tai suurempia tahroja. Ei myöskään suurempia kulumia. Koko on 44, harmillista. Ei se silti käyttöä estä, ei! ;)



Tänään valmistui myös siitä retrokankaasta tehty mekko. Hamehan siitä piti tulla muttamutta... :) Silti se on superihana. Ihailin tänään vielä niitä löytöjä, joita tein eilen mummilta. Olen ihan hurahtanut kaikkeen vanhaan ja retroiluun! Kääk! Nämä uusretrot kuosit ja vaatteet, varsinkin lasten, ovat myös huippuja! Niitä alkaakin löytyä lähes joka kaupasta.

Ps. Monta päivää peruskouluu? ;)

maanantai 25. toukokuuta 2009

Ötököitä ja aarteita

Eilen iltapäivällä ollessani pienellä kevätretkellä rannalla äitini ja pikkuveljeni Empun kanssa havahduin tajuamaan: täällä on kesä! Keräsimme pieniä kiviä koristuksiksi takapihalle. Kesken kirkkaan ilman ja aurinkopaisteen kamalan voimakas kaatosade yllätti. Juoksin kalliolle ja kävin pitkäkseni siihen, vaikka vaatteeni olivatkin aivan läpimärät. Sade raikasti. Sen jälkeen oli erittäin ihana ja positiivinen mieli.


Ilma oli eilen kyllä kummallinen. Aurinko paistoi kuumasti ja aivan yhtäkkiä alkoi kamala kaatosadekuuro. Tätä tapahtui usein. Myös isoja rakeita tuli yhdessä vaiheessa. Toisaalta, vaikka olimmekin likomärkiä, oli tämä hauska aloitus kesälle. Jokapuolella vihertää, kukat alkavat kukkia ja eläimet ja ötökät tulla esiin piiloistaan.


Etanoitakin oli - ja paljon! Piti oikein varoa ettei astu päälle kun tallustaa pitkin pikkupolkuja. Bongasin myös läpimärän ampparin kaatosateessa. Siinä se istuskeli voikukan päällä kun me juoksimme kirkuen sateensuojaan. Hauskaa. Inhoan ötököitä ja örriäisiä jos ne tulevat lähelle. Kauempaa tarkasteltuna niitä on kiva seurata. Jonkin sortin ällötys niitä kohtaan kuitenkin on.



Lisää kivaa! Kaivoin mummin vajasta vanhat peltirasiat, beigen ja vaaleanpunaisen, jotka voi kasata päällekkäin. Sarjaan on kuulunut myös kansi ja vihreä rasia, mutta valitettavasti ne ovat joutuneet kaatopaikalle. Höh. Lisäksi löytyi muovinen kukkapurkin päällinen, muovinen varaostoskassi sekä aina niin ihanat puiset rakennuspalikat, joista kokoan jonkinlaisen linnan hyllylle. Ehkä. Kaikenkaikkiaan eilinen oli huippupäivä kaikkine sadekuuroineen.



sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Sunnuntaipäivän kirpparikierros

Sunnuntaipäivän kirpparikierros on taas tehty. Tälläkin kertaa mukaan jäi jotain, ei tosin ihan sellaista kuin odotin. Pennikirppikseltä ei (yllätysyllätys) jäänyt muuta kuin tunkkainen olo. Kävin jollakin piha/kyläkirppiksellä, joka ei tosin vastannut odotuksiini. Kirpparilla tosi vähän tavaraa, eikä edes mitään kummoista. Sieltä ei jäänyt mitään mukaan. Sen jälkeen suunnistimme äidin kanssa Apen kirppikselle, josta tehtiinkin sitten pari hauskaa ja hyödyllistä löytöä.

Keksimme jo viime kesänä hauskan kukkapurkki-idean; laitetaan erilaisia kivikkokasveja erilaisiin purkkeihin ja astioihin ja ripotellaan niitä pitkin pihaa! Tänään löytyi siis vanha alumiininen kakkuvuoka ja kahvipannu hyvässä kunnossa, hinta molemmissa 1e. Eipä ollut taas kauhean hinnakas löytö.



Tässä kuva myös vastaavanlaisesta viimekesältä:


Näiden lisäksi kirpparilta löytyi muutakin. Vanha, ok-kunnossa oleva pyykkilauta (hinta 5e). Mietin, pohdin ja tein ostopäätöstä kauan, mutta ostin kuitenkin. En ole vielä päättänyt mitä teen sille tai minne sen laitan. Se oli kuitenkin niin kiva, että halusin ostaa sen. Olen katsokaas erittäin nuuka kirppariostoksissani. ;) Tässä kuva nyt siitäkin.



Päivän kirpparireissu oli loppujenlopuksi ihan okei. Vaikken suurempia löytöjä tehnytkään, tulipahan ainakin kasvien istutuspuuhaa taas. Loppuun vielä kuva kankaasta, josta kerroin viime kirjoituksessani. Jospa tänään saisin vietyä hameen teko suunnitelmiani eteenpäin... Hyvää viimeistä kouluviikkoa kaikille koululaisille! =)


perjantai 22. toukokuuta 2009

Kirppariaarteet

Lupasin, että esittelen tänään joitakin löytöjäni. Tässä tulee muutamia viimeaikaisia; kaikkien näyttämiseen menisi ikuisuus. Kävin tänään Ekotallissa. Sieltä ei tällä kertaa jäänyt mitään käteen (paitsi muovinen rotta-lelu 6-vuotiaalle veljelleni Empulle!) Ehkä sitten ensi kerralla parempi tuuri. Yleensä nimittäin Ekotallista löytää aina jotain, edes jotain pientä.


Ruskea, valkokukallinen peltipurkki. Ostin tämän viime sunnuntaina kirpparilta 50 sentillä. Ei siis mikään paha hinta... Purkki on ihanan näköinen, vaikka oikeasti se onkin vain tavallinen purkki tapetilla päällystettynä ja haisee sisältä vielä monen pesunkin jälkeen kummallisen kamalalta... Rakastuin siihen joka tapauksessa! Tällä hetkellä se toimii kynäpurkkina.


Vihreet IHANAT vihkot. Nämä pihakirpparilta 10snt/kpl. Ostin siis kaikki neljä. Vanhoja ovat nämäkin, mutta käyttämättömiä. Raaskiiko näitä edes käyttää?! Olis kyllä persoonalliset vihkot lukiota varten...

Muutama viikko sitten löysin ihanasta ruskea-oranssi-kelta-kukallisesta kankaasta (70-luku<3)>

torstai 21. toukokuuta 2009

Skräppäämään!

Rakastan näpertelyä, askartelua, sun muuta pikku tilpehöörin käsittelyä ja sommittelua. Siksi halusin kokeilla skräppäystäkin! Omassa leikekirjassani on jo 16 sivua, tänne otin yhden lempisivuni kuvan. KESÄ. Lapsuuden kesä. Sivu tuo itselleni paljon ihania kesämuistoja mieleen pirteine väreineen ja yksityiskohtineen. Kannattaa kokeilla skräppäystä, se on yllättävän kivaa!
Tämän sivun teko oli yksinkertaista. Pari valokuvaa, puisia kirjaimia ja leppiskoristeita sekä puinen sydänkoriste. Alareunassa Tiimarin valmis tarraboordi joka sopi mielestäni hyvin sivun tunnelmaan. :)















Huomenna vieraillaan kirppariaarrelaatikollani ;)

Minä

Olen pitkät ajat seuraillut erilaisia blogeja netissä ja ajattelin nyt aloittaa ikioman blogin pitämisen. Katsotaan nyt, miten onnistun!

Ensin kerron hieman itsestäni. Olen kohta 16-vuotias tyttö. Rakastan kirpputoreja, second hand shopeja, kierrätyskeskuksia sun muita ihania krääsän haalimispaikkoja! Tykkään sisustaa; hankin mielelläni uusia huonekaluja ja koristeita. Olen myös täysin hurahtanut retroiluun. 60-, 70- ja 80-lukujen vaatteet, sisustustarvikkeet ja tyylit ovat ihania!

Toinen suuri intohimoni on lukeminen. Luen sekä uutta, että vanhaa kirjallisuutta. En lue fantasia yms. kirjoja! Pidän elämänkerroista, historiallisista romaaneista sekä ns. teinihömppäkirjallisuudesta. Tykkään myös kirjoittaa; kolumneja sanomalehteen, runoja, novelleja sun muita tarinoita.

Toivottavasti saan blogiini edes vähän lukijoita! :)

Hauskaa kevättä!